الكنافة النابلسية بالقشطة بالخطوات المصورة, صحتين وعافيه
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الكنافة النابلسية بالقشطة بالخطوات المصورة, صحتين وعافيه
بســم الله الـرحمــن الرحيــم
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
المقادير:
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا
باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح الغاز لأن طعمها بيبقي اطيب بكتير
يعني تحطيها علي الغاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
إن شاء الله تكون عجبتكم
تحياتي للجميع دمتم بحفظ الرحمن
طبعا اهل نابلس المشهورين بهذه الحلويات
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
المقادير:
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا
باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح الغاز لأن طعمها بيبقي اطيب بكتير
يعني تحطيها علي الغاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
إن شاء الله تكون عجبتكم
تحياتي للجميع دمتم بحفظ الرحمن
طبعا اهل نابلس المشهورين بهذه الحلويات
رد: الكنافة النابلسية بالقشطة بالخطوات المصورة, صحتين وعافيه
جزاكم الله خيرا
لذيدة الكنافة
لذيدة الكنافة
فتى الاسلام- شخصية مميـزة
- عدد المساهمات : 549
نقاط : 5578
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/04/2011
اثال- شخصية مميـزة
- عدد المساهمات : 576
نقاط : 5910
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 08/08/2010
مواضيع مماثلة
» كنافة نابلسية بالصور - مقادير و طريقة تحضير الكنافة النابلسية
» طريقة عمل التشيز كيك بأنواعه المختلفه بالخطوات والصور
» {القهوة الفرنسية بالشكولاتة}
» طريقة عمل التشيز كيك بأنواعه المختلفه بالخطوات والصور
» {القهوة الفرنسية بالشكولاتة}
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى