خمس انواع وطرق للبطاطس
صفحة 1 من اصل 1
خمس انواع وطرق للبطاطس
السلام عليكم ورحمته الله وبركاته
خمس وصفات عن البطاطس واتمني تعجبكم
**سوفـــليه البطــــاطـس**
الحشـــو:-
1-نحمس بصل وبصل اخضر وثوم حتي يذبل ثم نضع لحم مفروم ونحرك حتي يستوي
ثم نسلق خضروات مجمده نص الكيس ونضعها على اللحم ونحرك
نضع ملعقه صغيره كلامن(فلفل اسود وقرفه وكمون وفلفل مجروش وكسبره وملح ع حسب)
2-نسلق اربع حبات بطاطس كبيره ثم نهرسهاونضع عليها ملح وفلفل اسود
3-نفردها في قوالب السوفليه او قوالب اللي بالصوره
4- نضع الحشو على ملعقه كبيره وموزريلا قطع او مبشور
5-نغطي الحشو بطبقه خفيفه من البطاطس
6-نضع ثانيه مره من الحشو وموزريلا ونغطيها بطبقه من البطاطس
ونمسحها ببيض مخفوق وقطع موزريلا او مبشور ندخلها الفرن تحت وفوق لحتي مايتحمرالوجه والجوانب نطفي عليها
وتفدم
** بـــــــــيتزا البطاطــس **
1- بطاطس نقطعها نصفين ونسلقها ونصفيها ونفرغ اللي في الوسط
نضع على ملعقه من صلصه البيتزا ونضع من الفطروفلفل بارد مقطع مربعات صغار
2-نقطع من المرتديلامربعات وزيتون ونضعهم على الفطر مثل الصور
3-لب بطاطس حطيت عليه ملح وفلفل اسود واوريغانو وكورته
وحطيته على البطاطس ورشيت عليهم موزريلا مثل الصور
ندخلهم الفرن حتي يذوب الجبن ويتحمر
وتقدم
**رول البـــطاطـــــــس**
نحمس 2بصل كبير وثوم ونضع لحم مفروم ونحرك حتي يستوي ونصع ملح وفلفل اسود فقط
ونسلق 4او 5 بطاطس كبير ونهرسه ونضع عليه ملعقه صغيره
ملح وكمون وفلفل مجروش وارويغانو نعجنها جيدا
2-نضع قصدير ونفرش عليه البطاطس ونضع الحشو
نلفها بالقصديرونضغط عليها شوي عشان يتماسك
3-بعد لفها نضعها في صحن وادخلها الفريزرعشان تتماسك وتبرد اسرع
4-اغمسها بالطحين وثم البيض وثم بقسماط واقليها ويكون الزيت حار
وتقدم
هموسه:-
((اللف بالقصدير نلف ولكن مايدخل القصدير جوه البطاطس
بس عشان يتماسك معي البطاطس وابعد القصدير))
**صينيه بطاطس بالبشاميل **
1-اربع حبات كبيره بطاطس مسلوق ونهرسه ونضع ملعقه صغيره كمون وفلفل اسود وكسبره
وفلفل مجروش وملح وملعقه كبيره زيت ونحرك ونضعه في صينيه مدهونه بالزبده
2-خضروات مسلوقه ودجاج مسلوق ومنتف في قدر نحمس بصل وثوم
نخلطهم جميعا ونضع ملح واريغانو وفلفل اسود وكسبره وبقدونس
ونضعهاعلى البطاطس
3-نضع كميه من الموزريلا وثم البشاميل
طريقه الباشميل:-
نضع في كاس الخلاط( كاس ونص ماء و3ملاعق كبيره حليب بودره و3ملاعق كبيره دقيق
و3حبات جبن مثلث وملعقه كبيره جبن سائل وبياله زيت ملح وفلفل ابيض تخلط جميعا)
ونضعها في قدر على نارمتوسطه مع التحريك حتي تتماسك
(ماتكون ثقيله ولاخفيفه)ونضعها ع البطاطس وندخلها الفرن حتي تتحمر
وبالعافيه
** سلات البطاطس**
[size=21]1-نبشرالبطاطس او نقطعهاعلى شكل عودان ونشفها بالمنديل
عن الماء ونرش عليها نشاء ونخلطها
2- نستخدم مصفاتين الكبيره والوسط مثل الصوره
3-نضع في المصفا الكبيره البطاطس ونضع الوسط عليهاونضغطها شوي
مثل الصوره
ونقليها في الزيت لمده 3دقائق مايطول لاتبعدين عنها بسرعه يستوي حتي يتحمر
[size=21]4-شكلها مابعد قليتها وتركتها تبرد
5- قطعت كلا من بالطول (فلفل بارد+كوسه+جزر+كروم)وقطعت بقدونس وشبث صغار
6-وضعت في المقلاه قطعه صغيره زبده ومكعب ماجي وضعت الخضروات جميعا وعلبه صغيره ذره
وضعت ملعقه صغيره كلامن(فلفل اسود+كزبره+قرفه+كمون+كركم)
7- بعد ماطفيت عنها النار وضعت ملعقه كبيره جبن سايل وشوي صوص
قبل التقديم نحشي قوالب البطاطس ونزينها
ملاحظه:- الحشوه تقدرين تحطين مع الخضروات ستيك لحم او دجاج او ربيان اللي يعجبك
صراحه طعمها يقرمش البطاطس روووعه اتمني تجربونها
مواضيع مماثلة
» انواع عصائر رووووووووعة
» اسرار وطرق الحياة !!
» عجينة القطن استخدمها لكل انواع الفطاير
» اشد انواع هجر القرأن
» انواع القلوب في القران
» اسرار وطرق الحياة !!
» عجينة القطن استخدمها لكل انواع الفطاير
» اشد انواع هجر القرأن
» انواع القلوب في القران
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى